آداب معاشرت کودکان

آموزش اصطلاحات و رفتارهای مودبانه به کودکان نشانه برخورد عاقلانه والدین با آنهاست.این وظیفه والدین است که به فرزندانشان آداب معاشرت بیاموزند و برای تربیت کودکان تلاش کنند.

مهد کودک و پیش دبستانی نوید صدرا اصفهان برای آموختن آداب معاشرت به کودکان تلاش زیادی می کند که بتوانند با رفتاری مودبانه با دیگران رفتار کنند.

زندگی وقتی در خانواده و حتی جامعه شیرین می شود که فرزندان ، از کودکی یاد بگیرند چه نکاتی را در ارتباط با دیگران باید رعایت کنند ؛ آنها باید بدانند زمان گفت‌وگو با دیگران چه جملاتی به کار ببرند ، چطور از مسخره کردن اشتباهات دیگران اجتناب کنند و…

  • به کودکان خود مجموعه‌ای از کلمات مودبانه همچون لطفا، اگر ممکن است، بفرمایید و… را یاد دهید.
  • به آنها یاد دهید وقتی به کسی معرفی می‌شوند، رفتارهای مودبانه‌ای همچون از جا برخاستن، سلام کردن، لبخند زدن، دست دادن و… را رعایت کنند.
  • کاری کنید که بدانند وقتی کسی به آنها لطف می‌کند باید در قبال آن سپاسگزاری کنند.
  • مسئولیت‌های کوچک به فرزندانتان بدهید تا در آینده مسئولیت‌پذیر شوند (آب دادن به گل‌ها، پختن غذاهای ساده، اتو کردن لباس و…).
  • فرزندان خود را راحت‌طلب بار نیاورید (هر کاری را برایشان انجام ندهید).
  • باید بدانند اگر اشتباهی کردند یا باعث ایجاد زحمت برای کسی شدند، معذرت خواهی کنند.
  • شایسته است کودکانتان عفت کلام داشته باشند و از بیان بعضی کلمات خجالت بکشند.
  • در معاشرت با دیگران والدین می‌توانند کودکانشان را عادت دهید تا با احترام به اشخاص پاسخ دهند. در عوض گفتن « هوم »، « هان » بهتر است « بله »، « خیر » و « حتما » بگویند.
  • کودکان باید بدانند مکث کردن (نه مکث طولانی)‌ در حین صحبت خوب است، چرا که باعث فکر کردن قبل از شروع صحبت می‌شود.
  • فرزند‌تان را تشویق کنید واضح صحبت کند، چرا که زیر لب سخن گفتن گیرایی کافی ندارد و هوش و ذکاوت وی را زیر سوال می‌برد.
  • به انها یاد دهید درهنگام گفتگو با بزرگتر ها و دوستان تود از کنجکاوی در جزئیات خصوصی زندگی انها ، داشته ها یا نداشته هایشان پرهیز کنند
  • فرزندان باید یاد بگیرند که شوخی های بیجا و خارج از سن خود و … نکنند
  • به فرزندان خود یاد دهید در هنگام گفتگو با دیگران و بزرگترهای خود از مسخره کردن اشتباهات انها، خندیدن بیجا و گفته های غیر اخلاقی و … بپرهیزند و در آخر همیشه سعی کنید بهترین الگو در رفتار باشید.

حتما بخوانید: نقاشی کودک

تربیت کودکان و الگوپذیری از دیگران

✅ الگوپذیری کودکان از والدین مهمترین عامل در شکل‌گیری رفتار کودک می‌باشد

کودکان از محیط و رفتار والدینشان یاد می‌گیرند نه از توصیه‌های والدین کودکان آن گونه می‌شوند که والدینشان هستند. آنچه که در جلوی کودک انجام می‌دهید یا می‌گویید بر تفکر و رفتار او اثر می‌گذارد چون شما الگوهای کودک محسوب می‌شوید. کودکان از طریق تقلید کردن یاد می‌گیرند.

نوید صدرا بهترین پیش دبستانی در اصفهان است که اهداف آموزشی آن برای تقویت روابط اجتماعی کودکان و حضوری فعال در اجتماع است.

دانشمندان به این ویژگی کودک الگوپذیری می‌گویند.

کودکان حرف زدن را از طریق مشاهده و تقلید کردن یاد می‌گیرند. همچنین نگرش‌ها، ارزش‌ها، ترجیحات شخصی

چگونه می‌توان الگوی خوبی برای بچه‌ها بود؟

موضع تدافعی نگیرید. وقتی کودکتان رفتار بد شما را تقلید می‌کند حالت تدافعی به خود نگیرید. به جای آن از این موقعیت استفاده کنید که این وضعیت بد را به فرصت آموزنده با ارزشی تبدیل کنید. برای مثال اگر دیدید فرزندتان از کلمات بدی استفاده می‌کند که شما در عصبانیت به کار برده‌اید، توضیح دهید که اشتباه کرده‌اید که آن کلمه زشت را به زبان آورده‌اید. معذرت‌خواهی کنید و بگویید که نباید فحش می‌دادید و در آن زمان عصبانی بوده‌اید. با این رفتار مسئولیت خشم خود را به گردن گرفته و اشتباهتان را پذیرفته‌اید و پوزش خواسته‌اید. اکنون شما والدی هستید که اشتباهش را می‌پذیرد و مسئولیت آن را به عهده می‌گیرد. چنین رفتاری یک ویژگی ارزشمند است که کودکتان بخواهد از شما الگوپذیری کند.

✅کودکان از هر کار والدینشان یک درس می‌گیرند
از هر کاری که ما انجام می‌دهیم کودکان الگوپذیری کرده و درس یاد می‌گیرند.

❌به نمونه‌های زیر توجه کنید:
اگر در مورد سن بچه خود دروغ بگویید تا برای او بلیط ارزان قیمت بخرید با این رفتار به کودک خود یاد خواهید داد که دروغ گفتن کاری درست است.‼

اگر خودتان هله هوله بخورید در واقع به کودکتان یاد می‌دهید که او نیز می‌تواند هله هوله بخورد.‼

اگر تمام روز به تماشای تلویزیون بپردازید به کودک خود می‌آموزید که او نیز می‌تواند تمام روز تلویزیون تماشا بکند.‼

🔆 به طور کلی کودکان برای راه ها و روش های زندگیشان از رفتارها و گفتار والدین و اطرافیان خود در موقعیت های مختلف الگو می گیرند لذا علاوه بر دقت در اعمال خویش بر ما واجب است محیطی را برای آموزش نوگلان انتخاب کنیم که از هر جهت مناسب تربیت نوآموزانمان باشد؛ مدیریت محترم مهد نوید صدرا یک پیش دبستانی خوب در اصفهان با درایت ویژه در انتخاب مربیان و سنجش نوآموزان تلاش خود را برای ایجاد بهترین محیط برای تربیت فرزند شما به نحو احسن انجام شده است تا کودکانی مسئول و با آدینه در اجتماع داشته باشیم🙏

حتما بخوانید : دست ورزی پیش دبستانی

درمان فحاشی کودکان

✅چند توصیه ساده اما موثر برای درمان فحاشی کودکان

1_ کارتون ها و برنامه هایی که کودکانتان تماشا میکنند را با دقت بیشتری انتخاب کنید.

2_ خودتان فحاشی نکنید و اگر این عادت را دارید ترک کنید چرا که شما اولین الگوی کودکتان هستید.

3_ هرگز به ناسزای کودکتان نخندید و واکنشی نشان دهید که متوجه زشت بودن کارش شود.

4_ تشویقی برای زبان خوب در نظر بگیرید؛ برای کودکی که در مهد درگیر میشود و یا کودکانی که در زمان عصبانیت فحاشی میکنند در نظر گرفتن پاداش برای گفتار خوب مناسب است.

5_ به کودکتان برای بد حرف نزدن هشدار دهید و برای این کار قانونی در نظر بگیرید؛ عمل نکردن به قانون عواقبی خواهد داشت….

6_ اگر دلیل فحاشی کودک شما جلب توجه است هرگز به او توجه نکنید و نشنیده بگیرید.

7_ برای او با زبان کودکانه توضیح دهید که بسیاری از افراد شنیدن این گونه از کلمات را (حتی ساده ترین انها را) بد و گوینده را شخصی بدون اداب معاشرت میدانند.

بدنبال دلیل فحاشی کودک خود باشید؛ محیط نامناسب، کمبود توجه، دوست و همسالِ با کلام نادرست یا، عدم توجه ما در گفتگوهایمان…. در فحاشی کودکان تاثیر بسزایی دارند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *