تاثیر آلودگی هوا باعث کاهش آستانه تحمل و ایجاد پرخاشگری در انسان میشود. هنگامی که شخصی بخاطر آلودگی هوا و کمبود اکسیژن بیحوصله و یا کمحوصله است، توان کنترل خشم خود را بطور کل از دست میدهد. احساس نوعدوستی و کمک به هم نوع و بخشش در روزهای آلوده کاهش شدیدی پیدا میکند. میتوان با جدیت گفت هر کودک قربانی بیدفاع تاثیر آلودگی هوا است و توصیههای آگاهان ، نقش بسزایی در حفظ سلامتی جسم و روان کودک ندارد.
فهرست مطلب
آیا تاثیر آلودگی هوا بر کودکان بیشتر است ؟
در هنگام آلودگی هوا، کودکان به این خاطر در معرض خطر بیشتری در مقایسه با بزرگسالان قرار دارند که:
۱- سریعتر نفس میکشند و تعداد تنفس آنها در هر دقیقه خیلی بیشتر از یک بزرگسال است.
۲- بیشتر بجای بینی از راه دهان نفس میکشند و در هر تنفس حجم هوای بسیار زیادی را وارد ریههای خود میکنند.
۳- تحرک و فعالیت بیشتری نسبت به بزرگسالان دارند.
۴- اغلب زمان بیشتری در فضای بیرون از خانه، مثل پارک یا حیاط خانه میگذرانند.
۵- ریههای ایشان همچنان از زمان تولد تا کنون در حال رشد است.
۶- سیستم ایمنی بدنشان هنوز ناقص است.
۷ – در صورت وجود سرب در هوا، بدلیل سنگین بودن وزن آن و نزدیکی به سطح زمین، کودکان به دلیل آنکه قد کوتاهتری دارند بیشتر در معرض خطر قرار میگیرند.
نمونه های تاثیر آلودگی هوا :
آلودگی هوا بر یادگیری دانشآموزان اثر میگذارد. زمانی که هوا آلوده باشد دانشآموز به سختی تمرکز میکند و مجبور است برای یادگیری دروس انرژی بیشتری را خرج کند و در نتیجه خستگی و عصبانیت در کمین درس خواندن ایشان است.
سهیلا علیپور در خصوص آلودگی هوا گفت: بيماری اوتيسم (نوعی اختلال رشدی كه با رفتارهای ارتباطی ، كلامی غير طبيعی مشخص می شود) و حتی گوشهگيری کودکان و بيماری های گوارشی و تنفسی از آثار منفی سرب موجود در محيط زندگی کودکان است.
لزوم بیرون نرفتن کودک از خانه
دکتر عباس مومن زاده، فوق تخصص عفونی اطفال می گوید: «بهتر است وسایل کودکان در اتاق را با پارچه نم دار یک به یک تمیز کنیم تا ذرات معلق نشسته روی اشیا پاک شود. در شرایط آلوده نمی توان توصیه به باز کردن پنجره ها برای تعویض هوا کرد. مسلما خطر مواجه شدن با ذرات معلق خطرناک در هوای آلوده خارج از خانه در فصول سرد بسیار بیشتر است. این مواد موجب افزایش بروز عفونت های ریوی، شدت یافتن آلرژی و در بلندمدت زمینه ساز ابتلا به انواع سرطان ها در کودکان می شود. بنابراین باید از مواجهه با ذرات معلق و مضر موجود در هوای آلوده پیشگیری کرد.»
پیشنهاداتی برای مراقبت از کودکان
۱. کودکان را جز در مواقع ضروری در خانه نگه دارید و آنها را بیرون از منزل نبرید.
در صورت اجبار به این کار سعی کنید صبح زود یا آخر شب به خارج از منزل بروید.
۲. از فعالیت شدید کودک جلوگیری کنید. فعالیت شدید باعث ورود حجم بسیار زیاد هوا و در نتیجه ورود آلودگی بیشتری به ریه این عزیزان میشود.
۳. روی صورت کودک ماسک مناسب هوای الوده قرار دهید. ماسک تا حدی از ورود برخی آلایندههای خطرناک، غبار و باکتریها به ریهها کودک جلوگیری میکند.
۴. هوای داخل منزل را تمیز نگه دارید. علاوه بر آلودگی هوا که به خانه نیز راه پیدا میکند،بر اساس تحقیق آژانس حفاظت از محیط زیست، هوای منازل حتی میتواند ۵ برابر آلودهتر از فضای بیرون باشد. شما میتوانید با رعایت بعضی نکات و تصفیه هوا با استفاده از دستگاههایی که فیلتر HEPA دارند، هوای منزل را پاکیزه نگه دارید.
توصیه ها ادامه دارد
گردآورنده : الناز خاشعی
بدون دیدگاه