آموزش مفهوم زمان به کودکان
☘چگونه از زمان برای کودک بگویم؟ گرچه مفهوم زمان برای کودکان قابل درک نیست اما میتوانیم با روش های خاصی از فواصل زمانی بگوییم.کودکان در ۲ سال اول زندگی ،زندگی و دنیایشان را بامعیارهای خواب،بیداری و حمام……..می سنجند و هماهنگ میکنند.در این سن آنها میتوانند کم کم متوجه مفاهیم (به زودی)و(صبرکن)شوند.در ۳ سالگی،آینده و گذشته نزدیک برایشان مفهوم پیدا میکندو تا حدی متوجه مفاهیم (قبل) و (بعد) می شوند. آنها در این سن کاملا متوجه مفهوم جمله های مانند《اول میریم نانوایی بعدمیریم پارک》خواهندشد. در ۴ سالگی خودشان از برخی مفاهیم مثل….قبل ، بعد ، روز ، شب ، الان استفاده می کنند. مهد کودک و پیش دبستانی نوید صدرا اصفهان از روش خاصی برای آموزش زمان به نوگلان شما استفاده می کند.
اما فاصله زمانی همچنان برای آنها نامفهوم است و باید از مفاهیم فیزیولوژیک استفاده کرد.
معمولا کودکان بعد از ۴ سالگی با مشاهده توجه والدین و اطرافیان به ساعت ، درخواست داشتن ساعت می کنند. آنها از این سن به بعد متوجه تأثیر واهمیت ساعت بر زندگی می شوند و به همین دلیل به تقلید از والدین از جمله هایی مثل (زودباش ، دیرشد) را به کارمی برند.
آنها بین ۶ تا ۸ سالگی می آموزند ساعت را بخوانند. بهتر است در این سن برای کودک ساعت عقربه ای بگیرند تا مجبور به آموختن اعداد شود.
☘روش آموزش زمان به کودک
برای آموزش زمان به کودک سعی کنید از معیارهای صحیح استفاده کنید.مثلا:صبح که از خواب پاشدی صبحانه میخوریم……
ساعتی در اتاق کودک نصب کنید و در مقابل ساعت ها عکسی بکشید که مفهوم زمان را به کودک یادآوری کند…
مثلا….مقابل ساعت ۷ صبح عکس یک کاسه غلات صبحانه یا نان پنیرو مقابل ساعت ۱۴ یک بالش بکشید..
حتما بخوانید : تربیت کودکان
☘شناسایی عقربه…
از کودک بخواهید عقربه هارا با یکدیگر مقایسه کند.یکی از عقربه ها بزرگتر و یکی کوتاه تر است وقتی فرق آنها را متوجه شد کار عقربه هارا توضیح دهید عقربه کوچک ساعت شمارو عقربه های بزرگتردقیقه شماراست.
☘کودک زمانی آمادگی یادگیری و آموزش خواندن ساعت را داردکه قادر به شمارش اعدادباشدبرای همین بهترین زمان پیش دبستانی و کلاس اول ابتدایی است البته اگرکودک شما زودتر از این زمان علاقه به یادگیری وخواندن ساعت داشت هیچ موردی ندارد و آموزش را شروع کنید. یک پیش دبستانی خوب می تواند در این زمینه بسیار تاثیر گذار باشد.
☘گرداورنده:خانم حدیث مهدی زاده☘
بدون دیدگاه