IMG 0989

هر ان چیز که در رابطه با اختلالات یادگیری باید بدانیم

در مهد کودک و پیش دبستانی نوید صدرا اصفهان همواره با در نظر گرفتن تفاوتهای فردی بین کودکان سعی بر برطرف کردن و اصلاح  ناتوانی یادگیری درکودکان شده است اختلالات یادگیری کودکان باید در مقطع پیش دبستانی رفع شود تا کودکان کاملا اماده فراگیری اموزش ها در دبستان باشند.

ناتوانی یادگیری در کودکان

کودکان دارای ناتوانی یادگیری , به کودکانی اشاره دارد که در یک یا چند مورد از فرایندهای اساسی رشدی و تکاملی از قبیل درک و فهم ، استفاده از زبان گفتاری یا نوشتاری اختلال داشته باشند . این اختلال ممکن است خود را به صورت ناتوانی در شنیدن و درک کردن ،بیان کلامی ، خواندن ، نوشتن ، هجی کردن یا انجام محاسبات ریاضی نشان دهد . این تعریف کودکانی را که مشکلات یادگیری ناشی از معلولیتهای بینایی ، شنوایی یا حرکتی، عقب ماندگی ذهنی ، نابسامانیهای عاطفی یا محرومیت های محیطی ، فرهنگی یا اقتصادی دارند ، در بر نمی‌گیرد. بعلاوه ناتوانی یادگیری نباید ناشی از هوش پایین باشد، به عبارت دیگر دانش آموز دارای ناتوانی یادگیری دارای ویژگی‌های زیر است: 

  1. دارای بهره هوشی متوسط و بالاتر است.
  2. از نظر حواس مختلف ( بینایی و شنوایی و… ) سالم است. 
  3. از نظر پیشرفت درسی و عملکرد تحصیلی با توجه به سن و هوش ضعیف است.
  4. مشکلات زبانی شامل اختلال زبان درکی و یا بیانی ، وارونگی کلمات و… دارد. 
  5. به موضوعات مطرح شده پاسخ‌های نامربوط می‌دهد.
  6. حواس پرتی دارد و جزئیات مهم را فراموش می‌کند.
  7. گاها دست‌ و پا چلفتی است و هماهنگی چشم و دست وی ضعیف است  
  8. اعتماد به نفس پایین دارد و در زمینه‌های تحصیلی انگیزه‌ی زیادی ندارد.
  9. فعالیت‌های آموزشی و درسی یا نقاشی را با تأخیر انجام می‌دهد و از پرداختن به فعالیت‌های آموزشی طفره می رود و یا آن‌ها را به پایان نمی‌رساند

بازده کوتاه ، حافظه ضعیف دارد و مطالب را زود فراموش می‌کند.

حتما بخوانید : دست ورزی پیش دبستانی

▶️ تعریف ناتوانی های یادگیری

اختلال یادگیری زمانی تشخیص داده می شود که پیشرفت فرد برای خواندن ، ریاضیات و بیان نوشتاری اساسا پایین تر از سطح سنی، هوشی و تحصیلی مورد انتظار باشد و مشکلات یادگیری در پیشرفت تحصیلی یا فعالیتهای روزمره مستلزم مهارت خواندن، ریاضیات و نوشتن به میزان قابل ملاحظه ای اختلال ایجاد کرده‌باشند. اختلالات یادگیری ممکن است تا بزرگسالی نیز ادامه پیدا کنند. امکان دارد که اختلالات یادگیری با روحیه ی ضعیف، عزت نفس پایین و کمبود مهارتهای اجتماعی و افت تحصیلی همراه باشد. بزرگسالان مبتلا به این اختلال، ممکن است در زمینه های استخدامی یا سازگاری اجتماعی با مشکلات جدی مواجه شوند.

علائم اختلالات یادگیری در کودکان

اختلال یادگیری در همراهی با سایر اختلالات روان پزشکی کودک و نوجوان دیده می شود. در ۱ تا ۲۵% افراد مبتلا به اختلال سلوک، اختلال لجبازی – نافرمانی، اختلال بیش فعالی – نقص توجه واختلال افسردگی، اختلال یادگیری نیز گزارش شده‌است.

حتما بخوانید : تربیت کودکان

۷۵% دانش آموزان دارای ناتوانی یادگیری در مقایسه با دانش آموزان عادی همتای خود، در مهارت های اجتماعی ضعف دارند. این کودکان به علت داشتن مشکلات میان فردی با همسالان، اغلب از سوی همکلاسی های خود پذیرفته نشده، از سوی آنها طرد شده یا نادیده گرفته می شوند. پذیرفته نشدن از سوی همسالان، بدبینی کودک به درس و مدرسه، گوشه گیری، تنهایی و افت تحصیلی او رادر پی دارد. هوش از عوامل مهم در انتخاب بهترین راه حل در موقعیت های حل مساله میان فردی است، اما با وجود بهره هوشی طبیعی بدلیل عزت نفس پایین ممکن است کودک نتواند عملکرد مناسبی داشته‌باشد.

⏯ادامه دارد؛ همراه با سایت نوید صدرا باشید با انواع اختلالات یادگیری…

مولف : خانم الناز خاشعی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
به بالای صفحه بردن