8 تاثیر بازی بر کودکان

ابتدا در مورد بازی تعریف جامعی را ارائه میدهم : بازی عبارت است از یک فعالیت جسمی یا ذهنی که به صورت فردی یا گروهی برای برآوره شدن نیاز ها و تمایلات کودک انجام میگیرد .

1-کودکان به وسیله بازی امیال درونی و بیرونی خود از قبیل ترس ، شادی ، خشم ، دوستی ، قهر ، تنفر را نشان میدهند .بنابراین بازی وسیله ایی برای رشد ذهنی ، جسمی ، عاطفی و‌اجتماعی کودکان است .
بازی وسیله ایی برای رشد نیاز های عاطفی کودکان از قبیل برتری جویی ، ترس ، خشم و تمایلات برونی کودک را ارتقا میدهد .

boys celebrating soccer victory

2- بازی وسیله ایی جهت رشد نیاز های اجتماعی کودک میگردد و نیاز به نوع دوستی ، همکاری را در کودکان افزایش و تقویت میکند .

3- همچنین بازی باعث میشود که کودکان شکست های خود را بپذیرند .

4- بازی در کودکان عاملی است جهت هماهنگی فعالیت های جسمی و فکری کودکان .

5- نقش بازی در رشد ذهن انکار ناپذیر است و باعث افزایش خلاقیت ، رشد مهارت های زبانی ، رشد هوش میگردد و به کودک کمک میکند که خلاقانه عمل کند .

6- بازی های کودکان متناسب با رشد و‌تکامل کودکان است به گونه ایی که بازی ها متناسب با تکامل کودکان از جنبه عاطفی و‌جسمی به سمت بازی های ذهنی و‌خلاقانه سوق پیدا میکند .

7 -کودکان با انجام بازی های خلاقانه به تدریج باعث رشد خلاقیت و قوه تخیل خود میگردند و مهارت های حل مسئله را به تدریج یاد میگیرند .

8- بازی در مراحل کودکی و اولیه کودک نقش بسیار مهمی را ایفا میکند به نحوی که علاوه بر اینکه باعث رشد جسمی کودک میشود باعث رشد هیجان در کودکان نیز میگردد ‌.کودک با انجام بازی به ابراز وجود و خلاقیت میپردازد و بدین گونه آماده پذیرش نقش های اجتماعی در اینده میگردد و باعث رشد جسمی و ذهنی در کودکان میشود .

بنابراین بازی عاملی است جهت رشد ذهنی و جسمی و خلاقیت ، هیجان کودکان است همچنین عاملی است جهت پذیرش نقش کودک در اجتماع ، اجتماعی شدن ، نیاز های عاطفی کودکان را نیز پرورش میدهد و عاملی است جهت پرورش قدرت حل مسئله در کودکان و بدین گونه نقش بسیار مهمی در زندگی کودک دارد .

در پیش دبستانی نوید صدرا کلیه مربیان و پرسنل این مهد هدفشان افزایش عوامل فوق در کودکان است و با انجام کلیه بازی های خلاق ، هیجانی ، جسمی ، فکری به پرورش نیاز های فوق میپردازند و کودکان را دراین امر یاری میکنند ‌.

👩‍🏫مولف : خانم مهسا طاهری

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *